Unieke omgeving

Ravenstyn ligt in de tuinwijk Pallieter, op wandelafstand van het autoluwe centrum van Lier, met zijn gezellige bars en restaurantjes, leuke winkels, interessante musea en verschillende Unesco-Werelderfgoedsites. Lier is ook de stad van de markten, met drie maal per week een groente- en fruitmarkt, een grote zaterdagmarkt, een bloemenmarkt en een duivenmarkt op zondag.

1

Shopping

>> 15 min. te voet

2

Grote Markt

>> 15 min. te voet

3

Supermarkt

>> 4 min. te voet

4

Openbaar vervoer

>> 4 min. te voet

5

Ziekenhuis

>> 10 min. te voet

6

Scholen

>> 10 min. te voet

Voor natuurliefhebbers en rustzoekers is de stad aan de Nete een welkome verademing. Spring op de fiets of een e-bike en ontdek het Pallieterland. Wandel of jog langs de meanderende Nete. Of combineer ontspannen fietsen met natuur en gastronomie tijdens het populaire ‘Cycling Dinner’, georganiseerd door de stad Lier. Ook suppen, kajakken en vissen behoren tot de mogelijkheden.


Verschillende lagere en middelbare scholen liggen vlakbij en voor pendelaars is het ongetwijfeld goed om weten dat de verschillende uitvalswegen naar Mechelen, Antwerpen en Heist op den Berg makkelijk bereikbaar zijn via de Ring rond Lier, 500 meter verderop. Het station van de provinciestad bevindt zich op 1,3 kilometer (spoorlijnen Antwerpen - Hasselt, Kontich - Mechelen en Aarschot).

Pallieterland

De groenoase Pallieterland ligt niet alleen in de ‘achtertuin’ van Ravenstyn, maar is ook het belangrijkste ecologisch, landschappelijk en recreatief ontwikkelgebied rondom de stad Lier. In deze Netevallei bundelen verschillende partners hun krachten, met tal van initiatieven die de leefkwaliteit in de stadsomgeving enorm vergroten en een belangrijke trekpleister zijn voor bezoekers en bewoners.